H.M. Corwinstraat 28, 7576 ZD Oldenzaal
06 53 51 35 50
peter@jouw-fotogevoelswandeling.nl

Ervaring van de eerste wandeling

De ervaring van de eerste wandeling. “Drukte”

Een fotogevoelswandeling met als onderwerp “drukte”. Tijdens deze wandeling probeerde ik in één of meerdere foto’s vast te leggen wat ik ervaar. De druk die ik voel in het dagelijks leven.

Als docent wil ik graag dat leerlingen mij vertrouwen, bij mij terecht kunnen. Ook mijn teamleider kan altijd een beroep op mij doen. Als moeder wil ik graag tijd vrij maken voor mijn kinderen, hen helpen en begeleiden waar nodig. Als vrouw aandacht geven aan mijn man. Daarnaast zijn er natuurlijk ook mijn ouders, mijn broertje en dan zijn er ook nog vrienden die ik aandacht wil geven. Soms voelt dit als heel beknellend. Ik wil van alles, maar door dat te willen denk ik tegelijkertijd dat het niet goed is wat ik doe.

jouw-fotogevoelswandeling | Proatmoat | de dwalende vijftiger | Peter WillemsenDe eerste foto die ik maakte gaf dit voor mijn gevoel alles weer.

Een hoge boom, tussen een hele groep struiken. Ik voel mij één van die struiken. Ik wil wel graag die boom zijn, maar sta tussen alle struiken en moet er tussendoor ik wil me aan de struiken ontworstelen. Dit lukt niet. Graag wil ik die boom zijn, maar door alles om mij heen kom ik niet als die boom tot bloei. Ik blijf altijd één van die struiken.

Peter zag dit heel anders, zo zou ik het zelf nooit hebben bekeken.
Hij zag mij als die grote boom die gevraagd wordt, omdat ik zo gegroeid bent. Mensen vragen juist aan mij die “hulp”, zien mij dus als de boom die zich heeft ontworsteld aan de struiken.

Hij laat mij inzien dat ik dingen ook op een andere manier kan bekijken. Ik zie alles vanuit één, mijn, perspectief. Daarbij is het goed dit door iemand anders te laten belichten. Peter liet het mij vanuit een andere zien, één die ik zelf nooit bedacht zou hebben.

Misschien ga ik binnenkort nog eens wandelen om te kijken of ik mijn gevoel wat betreft de drukte heb kunnen bijstellen. Of misschien een andere fotogevoelswandeling met een ander thema…

Dank je voor de nieuwe inzichten.

 

Wil je meer informatie of wil jij jouw-fotogevoelswandeling maken;