H.M. Corwinstraat 28, 7576 ZD Oldenzaal
06 53 51 35 50
peter@jouw-fotogevoelswandeling.nl

Stress

Stress

Iedereen heeft er wel eens mee te maken, met stress.  In je lichaam gebeurt van alles tijdens stress. Adrenaline en cortisol, de streshormonen, worden aangemaakt,  je spieren spannen zich, je ademhaling gaat omhoog, je hartslag versneld en soms stop de spijsvertering.  Je lichaam komt in een hoge staat van alert- / paraatheid en zorgt voor opperste concentratie en je kunt je lastige klus doen. Deze vorm van stress verdwijnt  snel naa de gedane klus. Het is de gezonde spanning die bij een werk hoort. Deze spanning hoort erbij en is gezond.

Wanneer je te lang deze spanning voelt en er geen tijd is voor ontspanning dan kan het ongezond worden. Deze vorm van stress , chronisch, heeft meer te maken met de manier waarop het ontstaat. Dit kan de thuissituatie zijn of het werk…je kunt het waarschijnlijk zelf wel invullen, maar belangrijker nog is de manier waarop je met deze stress omgaat. Vaak kom je in een negatieve cirkel.

Ben jij wel ontspannen?

Door stress, te veel stres komen we in de automaat te staan, we reageren instinctief en de zelfreflectie is wel heel ver te zoeken. We “moeten”ontspannen, dat is dan gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Tijdens jouw-fotogevoelswandeling kun je door de focus op stress te leggen ontdekken, ervaren wat de mate van stress in jouw lichaam is. Of je legt de focus juist op de tegenpool, ontspannen, dan zul je of ontspanning of misschien juist wel stress ervaren. Zo ga jezelf zien wat je nodig hebt om grenzen te stellen en niet over de grens te gaan. Herkenning en erkenning is de eerste stap om de stress het hoofd te bieden. Hierbij maakt het niet uit of het om lichte stressklachten of een burn-out gaat. De vraag waar het om gaat is, “hoe kun je de balans tussen in- en ontspanning herstellen”? om zo weerbaardertegen stress te zijn.

Tijdens jouw fotogevoelswandeling leer je de grenzen te bepalen en ze te respecteren, het stoppen/doorbereken van het op de automaat gaan, het bewust worden jouw gevoel kortom je leert goed voor jezelf te zorgen.

Is jouw fotogevoelswandeling iets voor jou?

  • Geniet je te weinig van het leven?
  • voel je veel druk?
  • kun je je moeilijk ontspannen?
  • pieker je veel?
  • geen idee hoe je verder kunt komen?
  • heb je een negatief zelfbeeld?
  • je moet veel, maar wil je het?
  • zit je in vaste patronen?