H.M. Corwinstraat 28, 7576 ZD Oldenzaal
06 53 51 35 50
peter@jouw-fotogevoelswandeling.nl

volle maan 6 september

De volle maan van 6 september is voor mij weer zeer sterk voelbaar. Extra energie, dus slaappatroon weer helemaal anders, ook wat weerbarstigheid naar deadlines en andere “moetjes”. De laatste dagen was het voor mij dan ook, tijd nemen voor mezelf en interactie op laag pitje zetten. Bij volle maan merk ik toch dat het een stuk gemakkelijker is om in mijn eigen stuk te blijven en om foert (‘vort’-red.) te zeggen naar de buitenwereld. Het wat ik op dat moment wil, kan ik makkelijker volgen.

Merk jij ook dat het met volle maan makkelijker is om mee te stromen en naar buiten te brengen wat in je zit? Het is alsof je op die momenten weer uit 1 stuk bestaat. Natuurlijk kan je ook meer irritatie en ongeduld ervaren. Als je dat ervaart is het omdat jij nog teveel in je ego-mind leeft.

Bij vrouwen wordt de kracht van de volle maan heel duidelijk in de menstruatie cyclus. Op het eind van de cyclus die, als de vrouw nog een natuurlijk ritme heeft, valt op volle maan is er het ofwel de blijdschap van de groeiende vrucht ofwel de reiniging en het krijgen van extra energie om weer vruchtbaar te zijn. Sowieso is de volle maan altijd een periode van kracht.
Deze volle maan in 15°vissen, tegenover zon 15° maagd

Als rasechte vis, voel ik deze maan tot in elk cel. De volle maan bevind zich perfect in het midden van vissen. Het laatste teken van het levenswiel. De vis heeft al alle andere tekens doorlopen en maakt nu de cirkel rond door alles te integreren. Het wiel dat van individu naar sociaal naar kosmisch wezen evolueert.

De laatste dagen stonden voor mij ontzettend in het teken van in balans brengen. Het voelde alsof er goed aan me geschud werd om te zien of ik stevig op eigen voetjes al sta. Na het trekken van de maanhoroscoop begreep ik heel goed wat er in mijn leven gaande is. De zon staat namelijk 15° maagd. Zon en maan in een schitterend touwtjes getrek om balans en gronding. Ze staan tegenover elkaar maar houden elkaar in balans net zoals een trekijzer doet.

Trekt de zon (je wil er staan, naar buiten treden, je innerlijke zon laten schijnen) dan geeft (duwt) de maan energie terug in de vorm van het voelen. De zon in maagd is de realist die je weer met beide voetjes op de grond zet en je “aanspoort” om met je intuïtie, gevoeligheid en dromen (vissen) aan de slag te gaan.

Ik ken deze wisselwerking zeer goed, mijn vader is namelijk maagd en ik vissen. Vreselijk was het voor mij, mijn aardse rationele vader die me als kind “verweet”: je leeft met je hoofd in de wolken, wie denk je wel dat je bent met je hoogstaande principes, je zal nergens geraken, je droomt, je bent asociaal, je zal in de goot belanden. Ik ben als kind dan ook snel dichtgeklapt. Ik was een eenzaat, veilig in mijn kamer in mijn boeken ofwel aan het vechten tegen onrecht.
Volle maan 6 september: volledige bewustwording

Met ouder worden begreep ik dat dit de manier was waarop mijn vader (de maagd energie) me stimuleerde om mijn vissen energie te gronden en om in de realiteit te komen. Dat was zijn manier om van me te houden, me te proberen te behoeden voor mijn grote gevoeligheid, mijn utopische denken en mijn anders zijn.
Afsluiting, afronding vanuit weten en inzicht

De vissen, het dubbel teken, dat alle facetten van aarde en kosmos omvat in perfecte balans. Beide vissen zijn even groot want boven en beneden zijn gelijk. Goed en kwaad, zijn evenwaardig en samen vormen ze de bron. De vissen energie helpt je om dit mechanisme te begrijpen waardoor jij pijnlijke processen kan afronden. Inzicht in het mechanisme van het leven, lost lijden op omdat er verzoening komt. Net zoals tweelingzielen, wanneer ze verzoenen (elkaar terug ontmoeten / terug samenkomen) vormt zich weer die volmaakte versmelting en eenheid.

Wie de 2 polen in zichzelf weer weet samen te brengen, lost op en wordt weer één met alles. Je wordt dan een ware meester, een bron van onvoorwaardelijke liefde. De vissen weet dat maar de maagd is de nuchterheid die de wetenschap in beweging brengt zodat ze vorm kan krijgen.
Probeer niet meer te vluchten

Maak niet de fout die zoveel lichtwerkers maken, namelijk door te willen vluchten, uit je lichaam te willen of door in die mooie dromen te blijven hangen of door het moeilijke af te wijzen.

Je bent met een duidelijke reden op aarde, nl om je weten en de schoonheid en de kracht van de liefde zichtbaar te maken op aarde.

De mens die de vissenenergie begrijpt en kan hanteren gebruikt de kracht van zijn wensen om te realiseren (het in de realiteit te brengen). Wie hierover meer wil ontdekken raad ik het boek aan: de meesters van het verre oosten. Een schitterend boek die duidelijk maakt wat met de vissenergie (= de christusenergie) allemaal mogelijk is.

Wanneer de aarde energie ( je angsten, kwetsingen en blinde vlekken) begrepen is, kan je aan de slag met de 2de vis nl de kosmische energie (dromen, magie, healing) en als je deze met elkaar kan verbinden bereik je de vesica piscis (almacht en bron) en wordt je weer een universeel wezen.
Open portaal

Deze constellatie is een open portaal en wie wakker is en al met de christusenergie werkt zal een versterking van zijn/haar gaven gewaar worden. Onthoud goed dat versterking van je gaven maar kan in de mate van de balans in jou aanwezig.

Het hele proces wordt versterkt omdat neptunus, de heer van vissen versmolten is met de zon. Hierdoor is een versmelting van jou als mens mogelijk met de kosmische energie.
Contact en communicatie weer mogelijk met de buitenwereld

Mercurius gaat gelukkig vanaf 5 september weer direct lopen. Ik had alvast weer een paar leuke staaltjes van verbroken communicatie, want zo noem ik het als mercurius retrograde is (dan loopt mercurius achteruit). Voorbeeld: ik schrijf ook nog voor andere magazines en bij eentje hadden ze mijn website .nl vermeld terwijl mijn website. be is. Was wel een effectieve manier van mijn ziel om me de nodige ruimte te geven. Had minder mails te beantwoorden dan normaal :-).

Ik had ook weinig inspiratie en weinig zin om te schrijven of uit te wisselen met de buitenwereld de laatste weken. Het was echt ME-time, wat wil ik, wat voel ik. Communicatie of interactie met de buitenwereld was een last. Sedert 2/9 stroomt het terug en heb ik terug zin om te schrijven. Het is zelfs zo dat ik eindelijk de stap gezet heb naar het geven van workshops vanaf deze maand. Maagd en Mercurius in actie bij mij. Hier wordt nogmaals aangesloten op de krachtpoort van de vorige eclips omdat ook mercurius nu op 28° leeuw staat in volle actie. Dus het effectief je kern essentie naar buiten brengen. Ik start met de workshops. Wat ga jij doen om je kern essentie uit te wisselen met de buitenwereld? Mocht je niet weten wat je kern essentie is, dat is dat wat je nauw aan het hart ligt.
Flitsende gedachten en kosmische almacht

Alle uitvinders aan dek, uranus en mercurius slaan de handen in elkaar zodat het onmogelijke mogelijk wordt. Flitsende gedachten en inzichten, magische gedachten die erom smeken om vorm te krijgen.

In elk van ons leeft een uitvinder. Pik je gedachten op, veranker ze duidelijk in de materie en begrijp dat jij op dat moment de alchemist bent die zijn innerlijke magie aan het werk laat. Dit hele proces wordt versterkt door pluto en zon, via deze constellatie kom je in contact met de kosmische almacht die in je zonnevlecht ook aanwezig is.

Weer zeer, zeer krachtige energieën aan het werk!