H.M. Corwinstraat 28, 7576 ZD Oldenzaal
06 53 51 35 50
peter@jouw-fotogevoelswandeling.nl

vriendin

De boom

Ik zie een groep bomen, één grote sterke boom in het midden. De groep bestaat uit zes bomen de ene boom springt eruit...Deze boom is groot en sterk, heeft grote dikke wortels die goed in de grond verankerd zijn. Nu ik goed kijk zie ik dat de grote, sterke, dikke boom een rood/wit lintje heeft...een feestje? Nee, gevaar, de boom heeft de eiken processierups op zich en moet behandeld worden.

Dus ook als je die sterkte uitstraalt en niet kwetsbaar lijkt wil dat niet zeggen dat je niet af en toe hulp kunt gebruiken. .

De distel

de distel is mooi van kleur, het frisse groen, het paars, de stekels, maar ook het zachte van het "stof" bij de bloem. Zo is het een sterke stevige bloem die wel wat angst inboezemt, maar toch door velen geliefd en gewild. De stekels zullen ook velen op afstand houden...de bloem nodigt uit.

Mij houden de scherpe stekels niet op afstand. Ik blijf gewoon komen, misschien nu na afgelopen wandeling nog wel meer dan te voren.


De paarden

vroeger liepen, keken de zelfde richting. Nu staan we al even niet met de hoofden de zelfde kant op. We draaien een klein beetje om elkaar heen, we zeggen niet meer wat we denken, Hoe is dat zo gekomen? Zijn we voor elkaar gaan invullen wat we wel of niet willen horen?

Van mijn kant weet ik dat ik het moeilijk vind om geheel open mijn mening te geven. Ik ben veel gaan nadenken over wat ik zeg, waarom ik het zeg en wat het met de ander zal gaan doen. In het begin deed ik dat niet, ik zie hoe ik er over dacht en dat kwam uit mijn hart, nu komt een groot deel uit mijn hoofd.

Verboden, Eigen, Pas Op, Ketting

De borden en de ketting allemaal op één paal. Het zijn wel veel dingen die anderen buiten het eigen gebied moeten houden. Is er dan echt zoveel weerstand?

"verboden toegang voor onbevoegden" : niemand mag binnen, behalve als je bevoegd bent. Gelukkig ben ik bevoegd, maar ik ben alleen niet binnen gegaan.

"eigen, eigen weg": dit is van mij, mijn eigen ding. Daar mag jij niet komen "eigen", "eigen weg" het is er dubbel dus dan mag het echt niet.

"..s op, W.....ND": pas op waakhond hoort hier te staan, maar het staat er niet. Hier is duidelijk een opening, de echte bewaking is er niet. dus als je alle verboden laat varen kun je zo binnen de hond is er niet of ligt aan de ketting.

"de ketting met slagboom": de ketting is sterk en houdt de slagboom goed vast. Maar de slagboom staat open, je kunt dus wel binnen.

Nu ik de foto met borden bekijk zie ik dat dit de foto is die eigenlijk alles over mijn vriendin zegt. De mensen die zij toelaat kunnen zonder gevaar alles doen en zeggen. Ik hoop dat ik weer vanuit mijn gevoel, vanuit mijn hart ga wandelen. Een herstart...14 juli 2107

De wortels

Sterke wortels, ze houden de grote sterke boom in leven en zorgen dat deze overeind blijft. Maar de wortels liggen wel aan het oppervlak en zijn daardoor kwetsbaar. De basis is kwetsbaar en dat is gevaarlijk. Hoe lang kan dat doorgaan? Er wordt telkens op de wortels getrapt, tegen geschopt, allerlei troep valt erop en ze liggen open voor alle weersinvloeden. Hoe lang houd je dat vol?

Hopelijk trap ik niet te veel op de wortels... maar doe ik dat wel dan is het niet mijn schuld. De wortels liggen boven de grond en zijn dus ook heel snel te raken.

Aanwijzing

op de boom staat een aanwijzing, als je goed kijkt zie je de aanwijzing, maar wel goed kijken!! De zon piept om de boom en straalt heerlijk en deze verblind je en zo zie je de aanwijzing snel over het hoofd en sla je een andere "verkeerde" richting in. 

Het zonnetje, het "blijde"gezicht, de lach, het opgeruimde karakter en de afronding van verhalen, problemen zorgen er snel voor de je de aanwijzing over het hoofd ziet. Eerst vond ik dat erg kwalijk en in vond dat ik ernstig tekort schoot. Nu ik de situatie gevisualiseerd heb zie ik hoe het zit. Ik kan veel, ik voel wel iets aan, maar als er niet alles wordt gegeven dan kan ik er niets mee.


Hoofdpodium

Dit is de plek waar ze moet staan, niet alleen in haar werk want daar staat ze er wel. Ook in het echte leven. Ze is veel beter dan ze zelf zegt en denkt. Ze mag er zijn, ze doet ertoe, voor veel mensen doet ze goede dingen en ze vergeet daarbij zichzelf. Ze zet zichzelf weg op een achteraf podium, zo jammer dat er niet meer vertrouwen in zit. Je hoeft toch allang niet meer te bewijzen wat je kunt. Je hoeft geen tekening meer op te houden. Je bent goed zo je bent.

Ik zie meestal een mooie sterke vrouw, die midden in het leven staat. Meestal vrolijkheid uitstraalt en van veel kan genieten. Dat ze daarbij veel twijfel heeft en zichzelf nooit goed genoeg vindt is wel heel erg moeilijk te zien. Zelf geeft ze het ook maar met de kleinste aanwijzingen aan en dat maakt het lastig om iets voor haar te betekenen. Lieve meid klim op het hoofdpodium en wees jezelf.