H.M. Corwinstraat 28, 7576 ZD Oldenzaal
06 53 51 35 50
peter@jouw-fotogevoelswandeling.nl

Waarom “de dwalende vijftiger”?

Waarom “de dwalende vijftiger”?

De dwalende vijftiger / de zoekende vijftiger is de website voor de vijftiger, de vijftigjarige dwalende/zoekende man. De website met nieuws, artikelen en tips voor een bewust positief leven.

Mijn naam is Peter,  samen met twee zusjes en een broertje ben ik in Oldenzaal, het buiten gebied van Oldenzaal, opgegroeid.
Mijn vader en moeder, hard werkende ouders, woonden vanaf hun huwelijk in 1962 bij mijn opa en oma in huis. Wij woonden dus met zijn achten in één huis, nee niet opa en oma een gedeelte en ons gezin een gedeelte, maar allemaal onder één dak. Altijd buiten spelen, cowboytje en indiaantje, met de schop de tuin in kuilen graven en aan de overkant in het kleine bosje boompje klimmen. In 1972 moesten we helaas verhuizen omdat aan de Kleibultweg het industriegebied “het Hazewinkel” kwam. Wij gingen naar de andere kant van Oldenzaal, tegen recreatiegebied het Hulsbeek.  Verder werd voor ons allemaal ook net even  anders, waar we aan de Kleibultweg echt buitenaf woonden, woonden we hier direct aan de in aanbouw zijnde wijk de Thij. Vrachtwagens reden af en aan en we zagen achter ons huis een nieuwe wijk van 204 hectare met zo´n 8.000 inwoners verrijzen.  Ook werd het recreatie gebied groter en tussen ons huis en de kartingbaan op het Hulsbeek kwamen de voetbalvelden van Voetbal Vereniging Oldenzaal. Hier hebben we tot we allemaal één voor één onze eigen plek vonden, met erg veel plezier gewoond.

Mijn jeugd, in het gezin was helemaal goed. Buiten het gezin, op school, was het niet allemaal even mooi. Als klein verlegen jongetje met voor uit staande tanden dat niet goed kon lezen en schrijven was ik een gemakkelijke prooi.  Door altijd hard werken, zorgen voor opa en oma en laag geschoold zijn is het door mijn ouders nooit opgemerkt (Ik heb het ook nooit gezegd). Ze hadden ook niet de middelen om ons voldoende te helpen. Toen ik mij op de M.T.S ging verzetten, was het de pupertijd, maar het was natuurlijk een keiharde schreeuw om hulp! Lees verder … Helaas!!

 

Wat is mijn doel?